fbpx

Om

Om os

Plexus Musikklub er en 100 % nonprofit organisation og består udelukkende af frivillige kræfter.

Koncerterne startede som et musikalsk modstykke til de fællesspisninger vi har i Plexus. Koncerterne ligger i hverdagene, og vi lægger vægt på at det skal være billigt og hyggeligt. Så hyggeligt, at selvom folk ikke kender det pågældende navn, der skal spille, vil de komme alligevel for det gode selskabs skyld.

Udover traditionelle koncerter er det også blevet til aktiviteter med kunstnerne i dagtimerne op til koncerten. Vi ønsker nemlig at brede musikken ud til så mange som  muligt, så musikken ikke er noget nogle få vælger til, men noget der berører og kommer til at betyde noget for mange. Det er derfor blevet til forskellige workshops med bl.a. landsbyskolen, de forskellige kor i Idom, eftermiddagskoncert i Råsted kirke og koncerter for skole, SFO og børnehavebørnene.

Nu er vi en selvstændig forening med medlemmer og bestyrelse, og vi har 10 koncerter årligt hvoraf de tre er for familier / børn. Alt det administrative arbejde er drevet af bestyrelsen, der består af syv koncertelskere (men derudover ikke har nogen speciel musikalsk baggrund), og op til hvert arrangement trækker en flok frivillige i arbejdstøjet og er med til at afvikle koncerterne.

Hvordan gik det til

I Idom har vi det her hus – Plexus- som er landsbyens navle. Her er der idræt, fitness, yoga, kiosk, fællesspisninger, strikkeklub, musik, spisning for skolebørnene og meget mere.

Plexus Musikklub udsprang af et ønske om at bruge lokalerne i Plexus på tidspunkter, hvor de ofte stod tomme og dermed være med til at bidrage til liv og aktiviteter i huset. En musikalsk pendant til vores fællesspisninger. Koncerterne skulle derfor holdes i hverdagene. Det skulle være med dygtige musikere, der formåede at nå ud over scenekanten og give publikum en unik oplevelse. Samtidig skulle det ikke koste mere end en tur i biografen og koncerterne ville derfor naturligt blive med nogle mindre kendte navne.

Mie, foreningens forkvinde, der på det tidspunkt sad i forretningsudvalget for Plexus fremlagde sin ide for udvalget, og fik at vide, at sådan en dygtig og billig kunstner måtte hun da gerne finde til en koncert. Og så gik den vilde jagt på nettet.

Heldet ville at den Canadiske singer songwriter David Francey skulle på turne i Danmark det efterår, og han blev booket til at spille koncert i Plexus d. 23. september 2015. Ingen i udvalget -og heller ikke Mie havde hørt om ham på det tidspunkt, men efter nærmere research viste det sig, at han var og er Canadas største singer songwriter pt, har lavet et utal af albums og vundet talrige priser og er stor i den engelsksprogede del af verden. Det blev også en koncert, vi sent glemmer, og den gav blod på tanden og et ønske om at lave flere oplevelser af den slags.

Plexus Musikklub blev oprettet -ikke at det var en reel klub, og i starten bestod den også kun af Mie og husbonden Jakob der også er en del af bestyrelsen. Men det lød hyggeligt, og der blev arrangeret flere intimkoncerter med mindre kendte, dygtige og erfarne bands. Reelt blev koncerterne holdt af Plexus men alt arbejde i forbindelse med dem blev udført af frivillige.

Det blev til flere koncerter, vi fik en bestyrelse, og i august 2018 gik vi for os selv som en selvstændig forening. Konceptet er stadig det samme, vi er fortsat drevet af frivillige kræfter, men efterhånden som Plexus Musikklub udviklede sig, blev der behov for muligheden for at søge støtte og fonde for at kunne udvide repertoiret. Dette er lykkedes og vi er stolte over at være blevet godkendt til at modtage honorarstøtte fra Statens kunstfond og Holstebro kommune og har nu et nyt koncept på plakaten – nemlig Børnebasseralle.

Bestyrelsen

Formand:
Mie Kaasen
E-mail: plexusmusikklub@gmail.com

Næstformand:

Amanda Appel

Kasserer:
Peter Henriksen

Bestyrelsesmedlem:
Jakob  Winther

Poul Smedsgaard

Suppleant:
Helle Kamp (frivilligkoordinator)
Kirsten Due Rahbek